Η οικονομική ανάπτυξη της Θράκης : - Κουτσαϊμάνης, Παναγιώτης-Νικόλαος (2017)
Η Θράκη είναι η πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδας και αποτελείται από τρεις νομούς, το νομό Έβρου, το νομό Ροδόπης και το Νομό Ξάνθης. Είναι μία περιοχή όπου ιδιαίτερη ανάπτυξη γνωρίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία, καθώς διαθέτει τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και όλο το νότιο τμήμα του νομού βρέχεται από θάλασσα. Με τη συμβολή των διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων που έχουν εφαρμοστεί στην περιοχή και εξακολουθούν να εφαρμόζονται, η Θράκη είναι δυνατόν να μετασχηματιστεί σε μια οικονομικά ισχυρή περιοχή καθώς διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό, δασικό και ορυκτό πλούτο.