Η ταξινόμηση των επιφανειών : - Πρίφτης, Γεώργιος Δ. (2010)
Η διπλωματική εργασία αναφέρεται στην γεωμετρική τοπολογία και συγκεκριμένα παρουσιάζει την ταξινόμιση των επιφανειών. Στο πρώτο κεφάλαιο, στην εισαγωγή, αναφέρονται ορισμένες βασικές τοπολογικές έννοιες. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζονται διάφοροι παραγόμενοι χώροι (π.χ. καρτεσιανό γινόμενο, χώρος πηλίκο) με κάποιες ιδιότητές τους. Στα δυο επόμενα κεφάλαια αναπτύσσεται η θεωρία των επιφανειών, δηλαδή με ποιον τρόπο μπορούμε να μελετήσουμε επιφάνειες καθώς και κάποιες βασικές τοπολογικές επιφάνειες με τα χαρακτηρηστικά τους. Στην συνέχεια εισάγεται η έννοια της τριγωνοποίησης καθως και τρόποι για να τριγωνοποιήσουμε μια επιφάνεια. Τέλος, στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται το θεώρημα ταξινόμισης των επιφανειών και παρουσιάζεται η απόδειξή του.