Rebecca - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Olivier, Laurence, 1907-1989; Fontaine, Joan, 1917-2013 (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1940)
Μια νεαρή γυναίκα παντρεύεται έναν αριστοκράτη, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του. Ένα στοιχειωμένο σπίτι, ο ρομαντικός ονειρισμός, το παραμύθι που πνίγεται μέσα από φόβους και ενοχές, το νερό, η φωτιά και η εμμονή της ψυχανάλυσης, είναι στοιχεία αυτού του γοτθικού ψυχολογικού ρομάντσου που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Δάφνη Ντι Μοριέ.