ÎÎµÏÎ³ÏÎ±ÏÎ¹ÎºÎÏ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÎÏ Î´Î¹Î±ÏÏÎ¬ÏÎµÎ¹Ï ÏÏÎ½ ÎµÏÎ±Î¹ÏÎ¹ÎºÏÎ½ ÏÏÎÏÎµÏÎ½ ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÎµÏÎµÎ½Î´ÏÏÎµÏÎ½, ÏÏÎ·Î½ ÎÎ : - Î£Î¼ÏÏÎ½Î®, ÎÏÎ½ÏÏÎ±Î½ÏÎ¯Î½Î± (2017)
ÎÎÏÎ± ÏÏÎ·Î½ Î¹ÏÏÎ¿ÏÎ¯Î± ÏÏÎ¬ÏÏÎµÎ¹ ÏÏÎ½ÎµÏÎ®Ï ÏÎ¿Î®, ÏÏÎ½Î¿ÏÎ± ÎºÎ±ÏÎ±ÏÎ³Î¿ÏÎ½ÏÎ±Î¹ ÎºÎ±Î¹ Î½ÎÎ± Î´Î·Î¼Î¹Î¿ÏÏÎ³Î¿ÏÎ½ÏÎ±Î¹. Î Î³ÎµÏÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÎ® ÏÎºÎÏÎ· ÏÏÎ¿ÏÎ¿ÏÎ¿Î¹ÎµÎ¯ÏÎ±Î¹ ÎºÎ±Î¹ Î±ÏÏÎ® Î¼Îµ ÏÎ· ÏÎµÎ¹ÏÎ¬ ÏÎ·Ï. Î£ÏÎ³ÎºÎµÎºÏÎ¹Î¼ÎÎ½Î±, Î· ÏÎºÎÏÎ· Î±ÏÏ ÏÎ¿ ÎÎ´Î±ÏÎ¿Ï â ÏÏÎ½Î¿ÏÎ¿ Î½Î± ÏÎ·Î³Î±Î¯Î½ÎµÎ¹ ÏÏÎ¿Ï ÏÏÎ¿Î²Î»Î®Î¼Î±ÏÎ± ÎºÎ±Ïâ ÎµÎ¾Î¿ÏÎ®Î½ Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ¬. ÎÏÏÎºÎ¿Î»Î± ÎºÎ¬ÏÎ¿Î¹Î¿Ï Î¼ÏÎ¿ÏÎµÎ¯ Î½Î± Î¸ÎµÏÏÎ®ÏÎµÎ¹ ÏÏÎ¹ ÎºÎ¬Î¸Îµ ÏÏÏÎ± ÎÏÎµÎ¹ ÏÎ· Î´Î¹ÎºÎ® ÏÎ·Ï Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¯Î±. ÎÏÏÏ ÏÏÎ¼Î²Î±Î¯Î½ÎµÎ¹ Î³Î¹Î±ÏÎ¯ ÎÏÎ¿ÏÎ½ Î¼ÎµÎ¹ÏÎ¸ÎµÎ¯ Î´ÏÎ¿ Î²Î±ÏÎ¹ÎºÎ¬ ÏÎ±ÏÎ±ÎºÏÎ·ÏÎ¹ÏÏÎ¹ÎºÎ¬ ÏÎ¿ ÏÏÏÏÎ¿ ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î¿ ÎÎ»ÎµÎ³ÏÎ¿Ï ÏÎ¿Ï Î½Î¿Î¼Î¯ÏÎ¼Î±ÏÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ Î¿ ÎÎ»ÎµÎ³ÏÎ¿Ï ÏÎ¿Ï ÎµÎ¾ÏÏÎµÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï. Î Î¹Î´ÎÎ± ÏÎ»ÎÎ¿Î½ ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î· ÏÏÎ±Î´Î¹Î±ÎºÎ® ÏÎ±Î³ÎºÏÏÎ¼Î¹Î± Î±Î³Î¿ÏÎ¬ ÏÎ¿Ï Î±Î½ÏÎ¹ÏÎ¬ÏÏÎµÏÎ±Î¹ ÏÎµ ÎºÎ¬Î¸Îµ ÎÎ½Î½Î¿Î¹Î± ÎºÏÎ±ÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÏÏÎ½ÏÏÎ¿Ï. ÎÏÏ ÏÎ·Î½ ÎµÏÎ¿ÏÎ® ÏÎ·Ï ÎÎ½Î±Î³ÎÎ½Î½Î·ÏÎ·Ï Î· ÎÏÏÏÏÎ· Î²ÏÎ¹ÏÎºÏÏÎ±Î½ ÏÏÎ¿ ÎºÎÎ½ÏÏÎ¿ ÏÏÎ½ ÎµÎ¾ÎµÎ»Î¯Î¾ÎµÏÎ½. Î¤Î¿ Î¹Î´Î¹Î±Î¯ÏÎµÏÎ± Î±ÏÎ¾Î·Î¼ÎÎ½Î¿ ÎµÎ½Î´Î¹Î±ÏÎÏÎ¿Î½ Î³Î¹Î± ÏÎ¹Ï ÏÏÎÏÎµÎ¹Ï Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÏÎ½ ÎºÏÎ±ÏÏÎ½ ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ·Ï Î®ÏÎ±Î½ ÎÎºÎ´Î·Î»Î¿ ÏÎµ ÏÎ»ÎµÏ ÏÎ¹Ï ÎµÎºÏÎ¬Î½ÏÎµÎ¹Ï ÏÎ¹Ï ÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÎ®Ï. ÎÏÏÎµÏÎ± Î±ÏÏ Î´ÏÎ¿ Î Î±Î³ÎºÏÏÎ¼Î¹Î¿ÏÏ Î Î¿Î»ÎÎ¼Î¿ÏÏ Î±ÏÏÎ® Î· ÏÎ¹Î»Î¿ÏÎ¿ÏÎ¯Î± ÎÏÎ±ÏÎµ Î½Î± ÏÏÎ¬ÏÏÎµÎ¹. Î Î»ÎÎ¿Î½, Î¿Î¹ Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¯ÎµÏ ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ·Ï Î®ÏÎ±Î½ Î´Î¹Î±Î»ÏÎ¼ÎÎ½ÎµÏ ÎºÎ±Î¹ Î´ÎµÎ½ Î®ÏÎ±Î½ ÏÎµ Î¸ÎÏÎ· Î½Î± ÏÏÏÎ¿Î´Î¿ÏÎ®ÏÎ¿ÏÎ½ ÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÎÏ ÎµÎ¾ÎµÎ»Î¯Î¾ÎµÎ¹Ï. Î ÎÏÏÏÏÎ· ÏÎÏÎ±ÏÎµ ÏÎ· ÏÎºÏÏÎ¬Î»Î· ÏÏÎ¹Ï Î´ÏÎ¿ Î½ÎÎµÏ ÏÏÎµÏÎ´ÏÎ½Î¬Î¼ÎµÎ¹Ï ÏÎ¿Ï Î±Î½Î±Î´ÎµÎ¯ÏÎ¸Î·ÎºÎ±Î½, ÏÎ· Î£Î¿Î²Î¹ÎµÏÎ¹ÎºÎ® ÎÎ½ÏÏÎ· ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¹Ï ÎÎ Î. ÎÎ¹ Î´ÏÎ¿ Î±ÏÏÎÏ ÏÏÎµÏÎ´ÏÎ½Î¬Î¼ÎµÎ¹Ï ÏÏÎ¿ÎÎºÏÏÎ±Î½ Î±ÏÏ ÏÎ·Î½ ÎÎºÎ²Î±ÏÎ· ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿Ï ÏÎµÎ»ÎµÏÏÎ±Î¯Î¿Ï Î Î±Î³ÎºÎ¿ÏÎ¼Î¯Î¿Ï ÏÎ¿Î»ÎÎ¼Î¿Ï. ÎÎ¹ Î´Î¹Î±ÏÎ¿ÏÎÏ ÏÏÎ·Î½ ÏÏÎ¿ÏÎÎ³Î³Î¹ÏÎ· ÏÏÎ½ Î³ÎµÏÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÏÎ½ ÏÎºÎÏÎµÏÎ½, ÏÏÎ½ Î´ÏÎ¿ ÏÏÎµÏÎ´ÏÎ½Î¬Î¼ÎµÏÎ½, Î´Î¹Î±Î¯ÏÎµÏÎ±Î½ ÏÎ·Î½ ÎÏÏÏÏÎ· ÎºÎ±Î¹ Î³ÎµÎ½Î½Î®Î¸Î·ÎºÎµ Î¿ Î¨ÏÏÏÏÏ ÏÏÎ»ÎµÎ¼Î¿Ï Î¼Îµ ÏÎ»Î± ÏÎ± ÏÏÎ½ÎµÏÎ±ÎºÏÎ»Î¿ÏÎ¸Î¬ ÏÎ¿Ï. Î ÎÏÏÏÏÎ· ÏÏÏÎ¯ÏÏÎ·ÎºÎµ ÏÏÎ± Î´ÏÎ¿ ÎÎ½Î±ÏÎ¿Î»Î¹ÎºÎ® ÎºÎ±Î¹ ÎÏÏÎ¹ÎºÎ®. ÎÎ½Î± Î³ÎµÏÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÏ ÏÎµÎ½Î¬ÏÎ¹Î¿ ÏÎ¿Ï ÎµÎ¯ÏÎµ ÏÏÎ¿ÏÎ±Î¸ÎµÎ¯ Î±ÏÏ ÎÎµÏÎ¼Î±Î½Î¿ÏÏ Î³ÎµÏÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÎ¿ÏÏ ÎµÏÎ¹ÏÏÎ®Î¼Î¿Î½ÎµÏ ÏÏÎ¹Î½ ÏÎ¿Î½ Î Î Î±Î³ÎºÏÏÎ¼Î¹Î¿ Î ÏÎ»ÎµÎ¼Î¿ Î®ÏÎ±Î½ Î· Î´Î·Î¼Î¹Î¿ÏÏÎ³Î¯Î± ÏÏÎ¹ÏÎ½ Î Î±Î½ â ÏÎµÏÎ¹Î¿ÏÏÎ½. Î Î¼Î¹Î± ÏÎ±Î½ â ÏÎµÏÎ¹Î¿ÏÎ® Î½Î± Î®ÏÎ¿ ÏÏÏ ÏÎ·Î½ ÎµÏÎ¯Î²Î»ÎµÏÎ· ÏÎ·Ï ÎÎµÎ³Î¬Î»Î·Ï ÎÏÎµÏÎ±Î½Î¯Î±Ï. Î Î´ÎµÏÏÎµÏÎ· ÏÎ±Î½ â ÏÎµÏÎ¹Î¿ÏÎ® Î±ÏÎ¿ÏÎ¿ÏÏÎµ ÏÎ·Î½ ÎµÏÎ¯Î²Î»ÎµÏÎ· â ÎµÎ¾Î¿ÏÏÎ¯Î± ÏÎ·Ï Î¡ÏÏÎ¯Î±Ï. Î¤ÎÎ»Î¿Ï, Î¿Î¹ ÎÎ Î ÏÏÎ·Î½ ÏÏÎ¯ÏÎ· ÏÎ±Î½ â ÏÎµÏÎ¹Î¿ÏÎ®. Î ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® ÎÎ½ÏÏÎ· Î±ÏÎ¿ÏÎµÎ»ÎµÎ¯ ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ ÏÎ·Ï Î¼ÎµÏÎ±ÏÎ¿Î»ÎµÎ¼Î¹ÎºÎ®Ï ÎÏÏÏÏÎ·Ï. ÎÎµÎºÎ¯Î½Î·ÏÎµ Î¼Îµ Î¼Î¹Î± ÎµÎ¸ÎµÎ»Î¿ÏÏÎ¹Î± ÏÏÎ½ÎµÏÎ³Î±ÏÎ¯Î± Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÏÎ½ ÎºÏÎ±ÏÏÎ½ ÏÎ¿Ï ÎÎµÎ»Î³Î¯Î¿Ï, ÏÎ·Ï ÎÎ±Î»Î»Î¯Î±Ï, ÏÎ·Ï ÎÎµÏÎ¼Î±Î½Î¯Î±Ï, ÏÎ·Ï ÎÏÎ±Î»Î¯Î±Ï, ÏÎ¿Ï ÎÎ¿ÏÎ¾ÎµÎ¼Î²Î¿ÏÏÎ³Î¿Ï, ÎºÎ±Î¹ ÏÎ·Ï ÎÎ»Î»Î±Î½Î´Î¯Î±Ï. ÎÎ¹Î± ÏÏÏÏÎ· Î´Î¹ÎµÏÏÏÎ½ÏÎ· ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ®Ï ÏÏÏÎµ ÎÎ¿Î¹Î½ÏÏÎ·ÏÎ±Ï ÏÏÎ±Î³Î¼Î±ÏÎ¿ÏÎ¿Î¹Î®Î¸Î·ÎºÎµ Î¼Îµ ÏÎ·Î½ ÎµÎ¹ÏÏÏÏÎ·ÏÎ· ÏÎ·Ï ÎÎ±Î½Î¯Î±Ï, ÎÏÎ»Î±Î½Î´Î¯Î±Ï ÎºÎ±Î¹ ÎÎµÎ»Î³Î¯Î¿Ï. Î¤Î¿ 1981, ÎµÎ¹ÏÎ®Î»Î¸Îµ ÎºÎ±Î¹ Î· ÎÎ»Î»Î¬Î´Î±. ÎÏÎ³ÏÏÎµÏÎ±, ÏÏÎ¿ÏÏÎÎ¸Î·ÎºÎ±Î½ Î· ÎÏÏÎ±Î½Î¯Î± ÎºÎ±Î¹ Î· Î Î¿ÏÏÎ¿Î³Î±Î»Î¯Î± ÎºÎ±Î¹ Î±ÎºÎ¿Î»Î¿ÏÎ¸Î¿ÏÎ½, Î· ÎÏÏÏÏÎ¯Î±, Î· Î¦Î¹Î»Î±Î½Î´Î¯Î± ÎºÎ±Î¹ Î· Î£Î¿ÏÎ·Î´Î¯Î±. ÎÏÏÎµÏÎ±, ÎµÎ½ÏÎ¬ÏÎ¸Î·ÎºÎ±Î½ ÏÏÎ·Î½ ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® ÎÎ½ÏÏÎ· Î¿Î¹ ÎµÎ¾Î®Ï ÏÏÏÎµÏ: Î· ÎÏÏÏÎ¿Ï, Î· ÎÎ·Î¼Î¿ÎºÏÎ±ÏÎ¯Î± ÏÎ·Ï Î¤ÏÎµÏÎ¯Î±Ï, Î· ÎÏÎ¸Î¿Î½Î¯Î±, Î· ÎÏÎ³Î³Î±ÏÎ¯Î±, Î· ÎÎµÏÎ¿Î½Î¯Î±, Î· ÎÎ¹Î¸Î¿ÏÎ±Î½Î¯Î±, Î· ÎÎ¬Î»ÏÎ±, Î· Î Î¿Î»ÏÎ½Î¯Î±, Î· Î£Î»Î¿Î²Î±ÎºÎ¯Î±, ÎºÎ±Î¹ Î· Î£Î»Î¿Î²ÎµÎ½Î¯Î±. Î Î¹Î¿ ÏÏÏÏÏÎ±ÏÎ± ÎµÎ½ÏÎ¬ÏÎ¸Î·ÎºÎ±Î½ ÏÏÎ·Î½ ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® Î¿Î¹ÎºÎ¿Î³ÎÎ½ÎµÎ¹Î± Î· ÎÎ¿ÏÎ»Î³Î±ÏÎ¯Î± ÎºÎ±Î¹ Î· Î¡Î¿ÏÎ¼Î±Î½Î¯Î±. ÎÎ±Î¹ ÏÎÎ»Î¿Ï, ÎµÎ½ÏÎ¬ÏÎ¸Î·ÎºÎµ Î· ÎÏÎ¿Î±ÏÎ¯Î±. Î¤Î¿ 1986, ÏÏÎ¿Î³ÏÎ¬ÏÎ·ÎºÎµ Î· ÎÎ½Î¹Î±Î¯Î± ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® ÏÏÎ¬Î¾Î·, Î· Î¿ÏÎ¿Î¯Î± Î±Î½Î±Î´ÎµÎ¯ÎºÎ½ÏÎµ ÏÎ± ÏÏÎ¿Î½Î¿Î´Î¹Î±Î³ÏÎ¬Î¼Î¼Î±ÏÎ± Î³Î¹Î± ÏÎ·Î½ ÎµÏÎ¯ÏÎµÏÎ¾Î· ÏÎ·Ï ÎÎ½Î½Î¿Î¯Î±Ï Î±Î³Î¿ÏÎ¬Ï. Î ÏÏÎ½Î¸Î®ÎºÎ· ÏÎ¿Ï ÎÎ¬Î±ÏÏÏÎ¹ÏÏ Î®ÏÎ±Î½ Î±ÏÏÎ® ÏÎ¿Ï ÎÎ¸ÎµÏÎµ ÏÎ± Î¸ÎµÎ¼ÎÎ»Î¹Î± Î³Î¹Î± ÏÎ·Î½ Î¿Î»Î¿ÎºÎ»Î®ÏÏÏÎ· ÏÎ·Ï ÎÎÎ. Î¤Î± ÏÏÎ¯Î± ÏÏÎ¬Î´Î¹Î± ÏÎ·Ï Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ®Ï ÎµÎ½Î¿ÏÎ¿Î¯Î·ÏÎ·Ï ÏÎ¿Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ¿Ï ÏÏÏÎ¿Ï Î±ÏÎ¿ÏÎ¿ÏÎ½ (Î Î¿Î»ÏÎ´ÏÏÎ¿Ï, 2011): 1. Î¤Î·Î½ ÎµÎ»ÎµÏÎ¸ÎµÏÎ· Î´Î¹Î±ÎºÎ¯Î½Î·ÏÎ· ÎºÎµÏÎ±Î»Î±Î¯ÏÎ½ Î¼ÎÏÎ± ÏÏÎ·Î½ Î.Î. Î±ÏÏ ÏÎ¿ 1990. 2. Î¤Î· ÏÏÎ³ÎºÎ»Î¹ÏÎ· ÏÏÎ½ Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÏÎ½ ÎºÎ±Î¹ Î½Î¿Î¼Î¹ÏÎ¼Î±ÏÎ¹ÎºÏÎ½ ÏÎ¿Î»Î¹ÏÎ¹ÎºÏÎ½ Î±ÏÏ ÏÎ¿ 1994 â 1998, Î¼Îµ ÏÎ· Î´Î·Î¼Î¹Î¿ÏÏÎ³Î¯Î± ÏÎ¿Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ¿Ï ÎÎ¿Î¼Î¹ÏÎ¼Î±ÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÎÎ´ÏÏÎ¼Î±ÏÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ®Ï ÎÎµÎ½ÏÏÎ¹ÎºÎ®Ï ÏÏÎ¬ÏÎµÎ¶Î±Ï. 3. ÎÎ½ÏÎ¹ÎºÎ±ÏÎ¬ÏÏÎ±ÏÎ· ÎµÎ¸Î½Î¹ÎºÏÎ½ Î½Î¿Î¼Î¹ÏÎ¼Î¬ÏÏÎ½ Î¼Îµ ÎÎ½Î± ÎµÎ½Î¹Î±Î¯Î¿ Î½ÏÎ¼Î¹ÏÎ¼Î±, ÏÎ¿ ÎµÏÏÏ, Î±ÏÏÏ ÏÎ¿ ÏÏÎ¬Î´Î¹Î¿ Î¾ÎµÎºÎ¯Î½Î·ÏÎµ ÏÎ¿ 1999 ÎÏÏ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿ 2002. ÎÏÏ ÏÎ·Î½ Î±ÏÎ±ÏÏÎ® ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ®Ï Î¿Î»Î¿ÎºÎ»Î®ÏÏÏÎ·Ï Î· ÏÏÎ±Î´Î¹Î±ÎºÎ® ÏÏÎ¿ÏÏÏÎ·ÏÎ· ÏÎ·Ï ÏÎ·Î¼Î±ÏÎ¯Î±Ï ÏÏÎ½ ÎµÎ¸Î½Î¹ÎºÏÎ½ ÏÏÎ½ÏÏÏÎ½ ÎÏÎµÎ¹ Î±ÏÏÏÎµÏÎ¿ ÏÏÏÏÎ¿ ÏÎ·Î½ Î´Î·Î¼Î¹Î¿ÏÏÎ³Î¯Î± Î¼Î¹Î±Ï ÎÎµÎ³Î¬Î»Î·Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ®Ï Î±Î³Î¿ÏÎ¬Ï. Î£ÏÎ·Î½ Î±Î³Î¿ÏÎ¬ Î±ÏÏÎ® Î¸Î± ÎºÎ¹Î½Î¿ÏÎ½ÏÎ±Î¹ ÎµÎ»ÎµÏÎ¸ÎµÏÎ± ÎºÎµÏÎ¬Î»Î±Î¹Î±, Î±Î½Î¸ÏÏÏÎ¹Î½Î¿ Î´ÏÎ½Î±Î¼Î¹ÎºÏ, ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ÏÎ± ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ·ÏÎµÏÎ¯ÎµÏ. Î Î¼ÎµÎ³Î¬Î»Î· ÎµÏÎ¹ÏÏÏÎ¯Î± Î±ÏÏÎ¿Ï ÏÎ¿Ï ÏÎ±Î¹Î½Î¿Î¼ÎÎ½Î¿Ï ÎµÎ½Î¹ÏÏÏÎ¸Î·ÎºÎµ Î±ÏÏ ÏÎ¿ ÎµÏÎ¯ÏÎµÏÎ³Î¼Î± ÏÎ·Ï ÎÎ¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ®Ï ÎºÎ±Î¹ ÎÎ¿Î¼Î¹ÏÎ¼Î±ÏÎ¹ÎºÎ®Ï ÎÎ½ÏÏÎ·Ï ÎºÎ±Î¸ÏÏ ÎºÎ±Î¹ Î¼Îµ ÏÎ·Î½ ÎºÎ±ÏÎ¬ÏÎ³Î·ÏÎ· ÏÏÎ½ ÏÏÎ½Î¿ÏÎ¹Î±ÎºÏÎ½ ÎµÎ»ÎÎ³ÏÏÎ½. Î ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® ÎÎ½ÏÏÎ· ÏÏ ÎµÎ½Î¹Î±Î¯Î± Î±Î³Î¿ÏÎ¬ ÏÏÎ¿ÏÎ¸ÎµÎ¯ ÏÎ¹Ï ÏÏÎ½Î¿Î¼Î¹Î»Î¯ÎµÏ Î¼Îµ ÏÎ·Î½ Î¬Î»Î»Î· ÏÎ»ÎµÏÏÎ¬ ÏÎ¿Ï ÎÏÎ»Î±Î½ÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ¿ÏÎµÏÎµÎ¹ ÏÎµ Î¼Î¹Î± ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¹ÎºÎ® ÏÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î± ÎÎ¾Ï Î±ÏÏ ÏÎ± ÏÎ±ÏÎ±Î´Î¿ÏÎ¹Î±ÎºÎ¬ ÏÎ»Î±Î¯ÏÎ¹Î± Î´Î·Î»Î±Î´Î® ÏÎ¿ÏÏ ÏÎ±Î¼Î·Î»Î¿ÏÏ Î´Î±ÏÎ¼Î¿ÏÏ. Î£ÏÎ¼ÏÏÎ½Î± Î¼Îµ ÏÎ¿Î½ Î¿ÏÎ¹ÏÎ¼Ï ÏÎ¿Ï Î±ÏÎ¿Î´Î¯Î´ÎµÎ¹ Î· ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ® ÎÏÎ¹ÏÏÎ¿ÏÎ®, Î· Â«ÎÎ¹Î±ÏÎ»Î±Î½ÏÎ¹ÎºÎ® Î£ÏÎÏÎ· ÎÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÎÏÎµÎ½Î´ÏÏÎµÏÎ½ ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î¼Î¹Î± ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¹ÎºÎ® ÏÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î± ÏÎ¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ ÏÏÎ¿Ï ÏÎ¿ ÏÎ±ÏÏÎ½, ÏÏÏ Î´Î¹Î±ÏÏÎ±Î³Î¼Î¬ÏÎµÏÏÎ· Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÎ·Ï ÎÏÏÏÏÎ±ÏÎºÎ®Ï ÎÎ½ÏÏÎ·Ï ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ½ ÎÎ½ÏÎ¼ÎÎ½ÏÎ½ Î Î¿Î»Î¹ÏÎµÎ¹ÏÎ½Â». Î ÏÏÏÏÎ¿Ï Î±ÏÏÎ®Ï ÏÎ·Ï ÏÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î±Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î· ÎµÎ¾Î¬Î»ÎµÎ¹ÏÎ· ÏÏÎ½ ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¹ÎºÏÎ½ ÏÏÎ±Î³Î¼ÏÎ½ ÏÏÎ¹Ï Î´ÏÎ¿ ÏÎ»ÎµÏÏÎÏ ÏÎ¿Ï ÎÏÎ»Î±Î½ÏÎ¹ÎºÎ¿Ï, Î· Î¿ÏÎ¿Î¯Î± Î¸Î± ÏÏÎÏÎµÎ¹ Î½Î± Î¿Î´Î·Î³Î®ÏÎµÎ¹ ÏÎµ Î±ÏÎ¾Î·ÏÎ· ÏÏÎ½ Î¸ÎÏÎµÏÎ½ ÎµÏÎ³Î±ÏÎ¯Î±Ï. ÎÎµ ÏÎ· Î¼ÎµÎ¯ÏÏÎ· ÏÏÎ½ ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¹ÎºÏÎ½ ÏÏÎ±Î³Î¼ÏÎ½ Î¸Î± Î´Î¹ÎµÏÎºÎ¿Î»ÏÎ½Î¸Î¿ÏÎ½, Î· Î±Î³Î¿ÏÎ¬ ÎºÎ±Î¹ Î· ÏÏÎ»Î·ÏÎ· ÏÏÎ½ ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ÏÏÎ½ ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ½ ÏÏÎ·ÏÎµÏÎ¹ÏÎ½, ÎºÎ±Î¸ÏÏ ÎºÎ±Î¹ Î¿Î¹ ÎµÏÎµÎ½Î´ÏÏÎµÎ¹Ï ÎºÎµÏÎ±Î»Î±Î¯Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ¹Ï Î´ÏÎ¿ Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎÏ Î¶ÏÎ½ÎµÏ. Î Î£ÏÎ½Î¿Î»Î¹ÎºÎ® ÎÎ¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ® ÎºÎ±Î¹ ÎÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¹ÎºÎ® (CETA) ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î¼Î¹Î± ÏÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î± ÎµÎ»ÎµÏÎ¸ÎµÏÎ¿Ï ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÎ·Ï ÎÎ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿Ï ÎÎ±Î½Î±Î´Î¬. Î ÎµÏÎ±ÏÎ¼Î¿Î³Î® ÏÎ·Ï Î¸Î± Î¾ÎµÎºÎ¹Î½Î®ÏÎµÎ¹ ÏÎ¿ 2017. Î CETA ÎºÎ±ÏÎ±ÏÎ³ÎµÎ¯ ÏÎ»Î¿ÏÏ ÏÎ¿ÏÏ Î´Î±ÏÎ¼Î¿ÏÏ ÏÏÎ± Î²Î¹Î¿Î¼Î·ÏÎ±Î½Î¹ÎºÎ¬ ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ÏÎ±, ÏÎ¿Ï Î´Î¹Î±ÎºÎ¹Î½Î¿ÏÎ½ÏÎ±Î¹ Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÎ·Ï ÎÎ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿Ï ÎÎ±Î½Î±Î´Î¬. ÎÏÎ¯ÏÎ·Ï ÏÎµÏÎ¹Î»Î±Î¼Î²Î¬Î½ÎµÎ¹ ÏÎ·Î½ Î¿ÏÏÎ¹Î±ÏÏÎ¹ÎºÎ® ÎµÎ»ÎµÏÎ¸ÎÏÏÏÎ· ÏÎ¿Ï ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï Î³ÎµÏÏÎ³Î¹ÎºÏÎ½ ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ÏÏÎ½. ÎÎ¹ ÎµÏÎ¹ÏÎµÎ¹ÏÎ®ÏÎµÎ¹Ï ÏÎ·Ï ÎÎ Î¸Î± Î¼ÏÎ¿ÏÎ¿ÏÎ½ Î½Î± ÏÏÎ¿Î²Î¬Î»Î»Î¿ÏÎ½ ÏÏÎ¿ÏÏÎ¿ÏÎÏ Î³Î¹Î± Î´Î·Î¼ÏÏÎ¹ÎµÏ ÏÏÎ¼Î²Î¬ÏÎµÎ¹Ï ÏÏÎ¿Î½ ÎÎ±Î½Î±Î´Î¬. Î CETA ÏÏÎ¿ÏÎµÏÎµÎ¹ ÏÏÎ·Î½ ÎµÎ½Î¯ÏÏÏÏÎ· ÏÎ¿Ï Î´Î¹Î¼ÎµÏÎ¿ÏÏ ÎµÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ ÏÏÎ½ ÎµÏÎµÎ½Î´ÏÏÎµÏÎ½ Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï ÏÏÎ½ Î´ÏÎ¿ Î¼ÎµÏÏÎ½ ÎºÎ±Î¹ ÎºÎ¬Î½ÎµÎ¹ ÏÎ¹Ï Î´Î¹Î±ÏÎ»Î±Î½ÏÎ¹ÎºÎÏ ÏÏÎÏÎµÎ¹Ï ÎµÏÎºÎ¿Î»ÏÏÎµÏÎµÏ. Î ÎÎ¿ÏÎµÎ¹Î¿Î±Î¼ÎµÏÎ¹ÎºÎ±Î½Î¹ÎºÎ® Î£ÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î± ÎÎ»ÎµÏÎ¸ÎµÏÏÎ½ Î£ÏÎ½Î±Î»Î»Î±Î³ÏÎ½ ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ ÎÎ½Î±Ï ÎºÎ±Î½Î¿Î½Î¹ÏÎ¼ÏÏ ÏÎ¿Ï ÎµÏÎ±ÏÎ¼ÏÏÏÎ·ÎºÎµ ÏÎ·Î½ 1Î· ÎÎ±Î½Î¿ÏÎ±ÏÎ¯Î¿Ï 1994 ÏÏÎ¿ ÎÎµÎ¾Î¹ÎºÏ, ÏÎ¿Î½ ÎÎ±Î½Î±Î´Î¬ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¹Ï ÎÎ½ÏÎ¼ÎÎ½ÎµÏ Î Î¿Î»Î¹ÏÎµÎ¯ÎµÏ, ÏÏÎ¿ÎºÎµÎ¹Î¼ÎÎ½Î¿Ï Î½Î± ÎµÎ¾Î±Î»ÎµÎ¯ÏÎµÎ¹ ÏÎ± ÏÎµÏÎ¹ÏÏÏÏÎµÏÎ± ÏÎ¹Î¼Î¿Î»ÏÎ³Î¹Î± ÏÏÎ¹Ï ÏÏÎ½Î±Î»Î»Î±Î³ÎÏ Î¼ÎµÏÎ±Î¾Ï Î±ÏÏÏÎ½ ÏÏÎ½ ÎµÎ¸Î½ÏÎ½. ÎÎ¹ ÏÏÎµÎ¹Ï ÏÏÏÎµÏ ÏÏÎ±Î´Î¹Î±ÎºÎ¬ ÎºÎ±ÏÎ®ÏÎ³Î·ÏÎ±Î½ ÏÎ¿Î»Î»Î¬ ÏÎ¹Î¼Î¿Î»ÏÎ³Î¹Î±, (Î¼Îµ Î¹Î´Î¹Î±Î¯ÏÎµÏÎ· ÎÎ¼ÏÎ±ÏÎ· ÏÎµ Î±ÏÏÎ¬ ÏÎ¿Ï ÏÏÎµÏÎ¯Î¶Î¿Î½ÏÎ±Î¹ Î¼Îµ ÏÎ· Î³ÎµÏÏÎ³Î¯Î±, ÏÎ± ÎºÎ»ÏÏÏÎ¿ÏÏÎ±Î½ÏÎ¿ÏÏÎ³Î¹ÎºÎ¬ ÏÏÎ¿ÏÏÎ½ÏÎ± ÎºÎ±Î¹ ÏÎ± Î±ÏÏÎ¿ÎºÎ¯Î½Î·ÏÎ±) Î¼ÎµÏÎ¬ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ·Î½ ÎµÏÎ±ÏÎ¼Î¿Î³Î® ÏÎ·Ï, ÏÎ·Î½ 1Î· ÎÎ±Î½Î¿ÏÎ±ÏÎ¯Î¿Ï 2008. Î£ÎºÎ¿ÏÏÏ ÏÎ·Ï NAFTA ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Î½Î± ÎµÎ½Î¸Î±ÏÏÏÎ½ÎµÎ¹ ÏÎ·Î½ Î¿Î¹ÎºÎ¿Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ® Î´ÏÎ±ÏÏÎ·ÏÎ¹ÏÏÎ·ÏÎ± Î±Î½Î¬Î¼ÎµÏÎ± ÏÏÎ¹Ï ÎÎ½ÏÎ¼ÎÎ½ÎµÏ Î Î¿Î»Î¹ÏÎµÎ¯ÎµÏ, ÏÎ¿ ÎÎµÎ¾Î¹ÎºÏ ÎºÎ±Î¹ ÏÎ¿Î½ ÎÎ±Î½Î±Î´Î¬. Î£ÏÎ¼ÏÏÎ½Î¯Î± ÎÎ»ÎµÏÎ¸ÎµÏÎ¿Ï ÎÎ¼ÏÎ¿ÏÎ¯Î¿Ï (Trans-Pacific Strategic Economic Partnership âTPP), Î±ÏÏÎ¹ÎºÎ¬ ÏÏÎµÎ´Î¹Î¬ÏÏÎ·ÎºÎµ ÏÎ¿ 2003 Î±ÏÏ ÏÎ· Î£Î¹Î³ÎºÎ±ÏÎ¿ÏÏÎ·, ÏÎ· ÎÎÎ