Σχεδίαση συστήματος εκμετάλλευσης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας οικιακής κλίμακας σε αστικό περιβάλλον : - Μοριανός, Δημήτριος-Θωμάς (2010)
Οι κλιματικές αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησαν στη μελέτη της ενεργειακής ζήτησης και των νέων πηγών ενέργειας. Ερευνήθηκαν διεξοδικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καθορίστηκε ως πεδίο έρευνας τα αστικά κέντρα. Θεωρήθηκαν καταλληλότερες η αιολική και ηλιακή ενέργεια για τον προβληματικό χώρο, όπου μελετήθηκαν λεπτομερώς με την ηλιακή ενέργεια να διακρίνεται ως βέλτιστη για τον συγκεκριμένο τομέα. Έγινε καταγραφή και παρατήρηση της περιοχής της Αθήνας και σχεδιάστηκαν προσχέδια για πολυκατοικίες και μονοκατοικίες, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Έπειτα έγινε εξέλιξη των προσχεδίων σε λεπτομερή σχεδιαστικές προτάσεις, από τις οποίες επιλέχθηκαν τρεις και μία από αυτές διακρίθηκε με τη χρήση μεθοδολογιών σύγκρισης, ως η καταλληλότερη ολοκληρωμένη σχεδιαστική πρόταση. Η πρόταση αυτή μελετήθηκε εκτενώς, σχεδιάστηκε μέσω συστήματος CAD και εξελίχθηκε στην τελική λεπτομερή σχεδιαστική πρόταση.