Rope - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Stewart, James, 1908-1997; Dall, John, 1918-1971; Granger, Farley (United Artists Corp., 1975)
Προκειμένου να απολαύσουν την ηδονή της εμπειρίας του φόνου, δύο νεαροί στραγγαλίζουν έναν συμμαθητή τους κρύβοντας τη σορό μέσα σε ένα μπαούλο το οποίο την ίδια μέρα χρησιμοποιούν ως τραπεζαρία του πάρτι που διοργανώνουν. Καλεσμένοι είναι ο πατέρας του θύματος, η αρραβωνιαστικιά του, ο πρώην φίλος της και ένας παλιός καθηγητής τους της ευφυΐα του οποίου οι δολοφόνοι θαυμάζουν και θέλουν να προκαλέσουν.