Psycho - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Leigh, Janet; Perkins, Anthony, 1932-1992; Miles, Vera; Gavin, John, 1931-2018 (Shamley Productions, 1960)
Έχοντας κλέψει 40.000 δολάρια από τον εργοδότη της, η Μάριον εγκαταλείπει το Φίνιξ της Αριζόνας με το αυτοκίνητό της. Το ίδιο βράδυ διανυκτερεύει σε ένα απόμερο μοτέλ. Ιδιοκτήτης του είναι ένας νεαρός, που ζει εκεί με τη μητέρα του. Παρά τη φιλική συμπεριφορά του, η Μάριον νιώθει ότι ο νεαρός κρύβει κάτι ύποπτο. Το ίδιο βράδυ η Μάριον δολοφονείται με φρικτό τρόπο στο λουτρό του δωματίου της ενώ κάνει ντους. Εν τω μεταξύ η αδελφή της, ο εραστής της και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναζητεί τα ίχνη της καταλήγουν στο ίδιο ξενοδοχείο.