The birds - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Taylor, Rod, 1930-2015; Tandy, Jessica; Pleshette, Suzanne, 1937-2008 (Universal Studios, 1991)
Μεταφέροντας ένα κλουβί με παπαγάλους, δώρο για ένα κορίτσι που δεν γνωρίζει, η Μέλανι Ντάνιελς, νεαρή κοπέλα της καλής κοινωνίας του Σαν Φρανσίσκο, φτάνει στο Μποντέγκα Μπέι. Εκεί γνωρίζεται με τον μεγαλύτερο αδελφό του κοριτσιού, έναν δικηγόρο ο οποίος ζει με την αυταρχική μητέρα του, υπεύθυνη για τη διάλυση του αρραβώνα του με τη δασκάλα της περιοχής. Με το που φτάνει η Μέλανι στο Μποντέγακ Μπέι ένας γλάρος της επιτίθεται και την πληγώνει στο πρόσωπο. Το επεισόδιο δεν θα είναι παρά η αφετηρία μιας τρομακτικής επίθεσης των πουλιών ενάντια στους κατοίκους της περιοχής.