Pelle erobreren - August, Bille, 1948-; Sydow, Max von, 1929-2020; Hvenegaard, Pelle, 1975- (Modern Times [Εταιρεία διανομής], 1987)
Ένας φτωχός πατέρας που έχει χάσει τη γυναίκα του, παίρνει το γιο του και εγκαταλείπει την οικονομικά εξαθλιωμένη Σουηδία, για να εγκατασταθεί στη Δανία, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, όμως, δεν καταφέρνει τίποτε περισσότερο από τον να καταλήξει στη δούλεψη ενός σκληρού αγρότη και να κοιμάται με το γιο του σε ένα στρώμα από άχυρα. Κι όμως, η σχέση πατέρα και γιου είναι τόσο δυνατή, που θα δώσει στο μικρό παιδί τα αναγκαία εφόδια για να κατακτήσει, αργότερα τον κόσμο.