Basic instinct - Verhoeven, Paul, 1938-; Stone, Sharon, 1958-; Douglas, Michael, 1944- (Studio Canal, 1992)
Ένας αστυνομικός καλείται να εξιχνιάσει τον αποτρόπαιο φόνο ενός πρώην ροκ σταρ. Βασικός ύποπτος είναι η συγγραφέας Κάθριν Τρεμέλ, η οποία θα τον παρασύρει σε ένα παιχνίδι σαγήνης και διαστροφών, έως ότου μία ψυχίατρος της αστυνομίας ανακαλύψει ότι ο φόνος τον οποίο ερευνούν περιγράφεται επακριβώς σε ένα από τα βιβλία της.