Σχεδίαση εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά με αναπτυξιακή δυσλεξία στην πρώτη βαθμίδα της σχολικής εκπαίδευσης : - Ζεγκίνογλου, Νατάσα (2010)
Τα παιδιά με αναπτυξιακή δυσλεξία, (που είναι στην ουσία μια ειδική μαθησιακή δυσκολία που εντοπίζεται στο γραπτό λόγο-ανάγνωση και γραπτή έκφραση-παρά την επαρκή νοημοσύνη του ατόμου και τη φυσιολογική λειτουργία της όρασης και της ακοής) αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία από την αρχή της ένταξής τους σε αυτήν. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι η μελέτη και η σχεδίαση κατάλληλου εκπαιδευτικού λογισμικού που θα απευθύνεται σε παιδιά Α και Β τάξης του δημοτικού σχολείου, και που θα λειτουργεί υποστηρικτικά με την υπάρχουσα διδακτική μεθοδολογία. Το λογισμικό απευθύνεται σε παιδιά με αυτή την ιδιαιτερότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους, αλλά ταυτόχρονα δεν αποκλείεται και σαν εργαλείο μάθησης των παιδιών χωρίς ειδικές δυσκολίες.