Διατροφή αγωνιστικού αθλητή : - Δεδούκος, Σταύρος (Αθλητική διατροφή, 2008)
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Αθλητική Διατροφή έχει θέμα τη διατροφή του αθλητή και εξετάζει τη βελτίωση της αγωνιστικής του απόδοσης χωρίς χρήση φαρμάκων ή απαγορευμένων βοηθημάτων. Μεταξύ άλλων: - Αναλύονται οι θρεπτικές ανάγκες των αθλητών και προτείνονται τρόποι για την επαρκή κάλυψή τους. - Περιγράφονται ασφαλείς τρόποι περαιτέρω διατροφικής ενίσχυσης της λειτουργικής κατάστασης του οργανισμού. - Αναφέρονται διαιτητικές τεχνικές αριστοποίησης του μεταβολισμού και του ενδογενούς ορμονικού περιβάλλοντος. - Παρέχονται πληροφορίες για την αποδοτικότερη επιλογή και χρήση συμπληρωμάτων και προϊόντων/τροφίμων ειδικής αθλητικής διατροφής. - Δίνονται εργαλεία σχεδιασμού διατροφικών προγραμμάτων, συνταγές αθλητικών γευμάτων, καθώς και αναλυτικά υποδείγματα διαιτολογίων για τις περιόδους προετοιμασίας και αγώνων.