Διατροφικές συνήθειες των εργαζομένων στο 301 εργοστάσιο βάσεως και συσχέτιση με τη σωματική διάπλαση και με δείκτες συμπεριφοράς : - Κραχαρά, Σταματία; Μαυροπούλου, Κωνσταντίνα-Ραφαέλα (2017)
Τίποτα δε μπορεί να αποτελέσει καλύτερη προληπτική ιατρική από την ίδια τη διατροφή. Η ψυχική υγεία εξαρτάται άμεσα από τη σωματική, για αυτό όταν κάποιος τρέφεται σωστά, αισθάνεται και καλά. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Έτσι λοιπόν ένα υγιές άτομο δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από ένα σωστά διατρεφόμενο άτομο, εφόσον η διατροφή του κάθε ανθρώπου συσχετίζεται με την υγεία του. Η διατροφή εκτός των άλλων ικανοποιεί ανάγκες λαιμαργίας, απόλαυσης ή ακόμα και απλά κοινωνικές ανάγκες.