Προσδιορισμός της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και του περιεχομένου σε ολικά αινολικά συστατικά διαφόρων υπερτροφιών (superfoods) έπειτα από εκχύλιση με νερό και οργανικούς διαλύτες : - Μπάτη, Ζωή; Χιώνη, Αδαμαντία (2017)
Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν ο προσδιορισμός του φαινολικού και αντιοξειδωτικού περιεχομένου 11 υπερτροφών (Superfoods). Ειδικότερα μελετήθηκαν οι ακόλουθες υπερτροφές: κράνα, αρώνια, γκότζι μπέρι, ιπποφές, μύρτιλλο, κινόα, βατόμουρο, ακαί μπέρι, τζίντζερ (φρέσκο και αποξηραμένο), σπόροι κία. Το ολικό πολυφαινολικό περιεχόμενο των δειγμάτων προσδιορίστηκε με τη μέθοδο Folin-Ciocalteu. Στη συνέχεια, εκτιμήθηκε η πιθανή αντιοξειδωτική δράση των εκχυλισμάτων τους με τη μέθοδο FRAP.