Μοντέλα πρόγνωσης και επιπτώσεις της μετεωρολογικής παλίρροιας στη Μεσόγειο : - Χαν, Γεώργιος Ιωάννης (2016)
Η εργασία επικεντρώνεται στη μελέτη του φαινομένου της μετεωρολογικής παλίρροιας (storm surge). Πρώτον, γίνεται μια σύντομη επισκόπηση των χαρακτηριστικών του φαινομένου και περιγράφονται οι αιτίες και τα αποτελέσματα καταστροφικών ιστορικών καταιγίδων/μετεωρολογικών παλιρροιών. Ακολούθως περιγράφονται οι τρόποι πρόγνωσης των χαρακτηριστικών των μετεωρολογικών παλιρροιών κάτω από τη Κλιματική Αλλαγή και αναπτύσσεται η δομή δυο από τα κυριότερα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση της μετεωρολογικής παλίρροιας κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Στη συνέχεια γίνεται επισκόπηση της έρευνας για τη πρόγνωση της μετεωρολογικής παλίρροιας στη Μεσόγειο Θάλασσα κάτω από τη Κλιματική Αλλαγή καθώς και κριτική επισκόπηση των κύριων μεθόδων προστασίας από τα Πλημμυρικά φαινόμενα που συνδέονται με τη μετεωρολογική παλίρροια.