Η δίαιτα του είδους Carcharodon carcharias στη Καλοφόρνια, Αυστραλία και Μεσόγειο μέσω ενός εκπαιδευτικού βιντεοπαιχνιδιού : - Μανιώτης, Κωνσταντίνος (2016)
Τα βιντεοπαιχνίδια στην εκπαίδευση διαπιστώθηκε ότι αποτελούν μία πηγή κινήτρου για τους χρήστες προκειμένου να δοκιμάσουν, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, καθώς και να μάθουν πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Τα παιχνίδια μέσω υπολογιστή προσδίδουν ένα γρήγορο και κατά συνέπεια ενδιαφέρον ρυθμό στη διδασκαλία, σε αντίθεση με τα συμβατικά διδακτικά μέσα τα οποία καθιστούν αργή και βαρετή την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τους λόγους αυτούς, στην παρούσα πτυχιακή εργασία, δημιουργείται ένα εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι για την δίαιτα του λευκού καρχαρία, έτσι ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να έρθει σε πρώτη επαφή με τη δίαιτά του και γενικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και να δώσει έναυσμα για αναζήτηση ακόμη περισσότερων πληροφοριών για τη θαλάσσια ζωή. Η δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού έγινε στην πλατφόρμα GameMaker Studio Lite, η οποία χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού C#.