Η συγκρότηση του έθνους και τα σύνορα στη λογοτεχνία : - Μαργαρίτη, Μαρία Χαρ (2016)
Η εργασία αυτή διερευνά την αντίληψη περί έθνους και συνόρων σε ελληνικά λογοτεχνικά έργα που γράφτηκαν από Έλληνες πρόσφυγες συγγραφείς, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Συγκεκριμένα αφορά δύο έργα του Η. Βενέζη, "Αιολική Γη" και το "Νούμερο 31328" καθώς και το μυθιστόρημα "Ματωμένα Χώματα" της Διδώς Σωτηρίου.