Underground - Kusturica, Emir; Manojlović, Miki; Ristovski, Lazar (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1995)
Πενήντα χρόνια γιουγκοσλαβικής ιστορίας, από τα οποία τα είκοσι ξοδεύονται κάτω από τη γη χάρη σε μια μεγαλειώδη απάτη, αποτυπώνονται σε ένα συγκλονιστικό φιλμ που εξηγεί με τον πιο φυσιολογικό τρόπο πώς αξίες όπως η φιλία και ο ηρωισμός μπορούν να συμβαδίζουν με το ψέμα, πώς μία βαθυστόχαστη πολιτική-ιστορική σπουδή μπορεί να τυλίγεται με άκρατο διονυσιασμό και ποίηση και πώς ο πόλεμος μπορεί τελικά να είναι ένα ξέφρενο πανηγύρι.