Η ένδυση στα χρόνια της κρίσης : - Παπαποστόλου, Ελεάνα (2017)
Η παρούσα εργασία έχει τίτλο “Η ένδυση στα χρόνια της κρίσης: Ενδυματολογικές τάσεις και προτιμήσεις στην Ελλάδα, 2008-2016”. Σκοπός αυτής είναι η διερεύνηση των συνεπειών της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στους τρόπους ένδυσης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2008-2016. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθούν οι τρόποι ένδυσης, στον ελλαδικό χώρο, πριν την κοινωνικό-οικονομική κρίση, δηλαδή πριν το 2008, ενώ ο βασικότερος στόχος της εργασίας είναι η αποτύπωση και ανάλυση των άμεσων και των έμμεσων επιπτώσεων της κρίσης, από το 2008 ως και το 2016. Το πρωτογενές υλικό, για το συγκεκριμένο θέμα, εξέλειπε και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιτόπια έρευνα για να συλλεχθούν τα κατάλληλα στοιχεία. Χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια που συμπεριλάμβαναν ερωτήσεις, τόσο ανοιχτού όσο και κλειστού τύπου, με τη βοήθεια των οποίων διερευνήθηκαν οι ερευνητικές υποθέσεις της εργασίας. Η έρευνα διεκπεραιώθηκε στην Αθήνα, στην Κω και στη Μυτιλήνη και ήταν συγκριτική μεταξύ των τριών αυτών περιοχών. Τα κύρια ευρήματα, τα οποία θα παρατεθούν στο δεύτερο μέρος της εργασίας είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της ένδυσης. Επίσης, θα παρουσιαστούν ο τρόπος αγορών στον τομέα της ένδυσης, τόσο πριν όσο και μετά την κρίση, από τους ερωτώμενους, αλλά και οι λόγοι αλλαγής των πρακτικών και λήψης αποφάσεων που αφορούν τον τομέα της ένδυσης, μετά την έλευση της κρίσης. Το στατιστικό πακέτο που αξιοποιήθηκε για την επεξεργασία των δεδομένων ήταν το SPSS.