Οι κοινωνικές και πολιτικές συντεταγμένες στην Ελλάδα πριν και μετά την πτώση του καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 : πτυχιακή εργασία - Γλυτσού, Μαγδαληνή (2016)
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό το δικτατορικό καθεστώς, οι πολίτες ξεκινούν να διαμαρτύρονται, έως ότου μια σειρά γεγονότων οδηγούν στην πτώση του καθεστώτος. Η πτώση αυτή ξεκινάει από γεγονότα όπως αυτά που διεξήχθησαν στο Πολυτεχνείο και καταλήγει στην ανατροπή του Μακαρίου, την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο και στην κατάκτηση του 40% του νησιού. Εν τέλει αφού διαπιστώθηκε η άθλια κυβερνητική κατάσταση της χώρας, κρίθηκε αναγκαία η παράδοση της εξουσίας στους πολιτικούς. Αμέσως μετά από αυτή την αλλαγή η χώρα εισήλθε σε δρόμο ανάκαμψης, που ξεκίνησε από την επαναφορά της Δημοκρατίας και την μόνιμη λύση του Πολιτειακού ζητήματος.