Viridiana - Buñuel, Luis, 1900-1983; Pinal, Silvia; Rabal, Francisco, 1926-2001 (ArtFree, 2004)
Αξιοσέβαστος μεγαλοκτηματίας εφορμά... νεκροφιλικά επί της αλαβάστρινης ανιψιάς του, αφοσιωμένης στον Εσταυρωμένο και στη μοναστική ζωή. Στη συνέχεια το θεοσεβούμενο αυτό, αλλά άκρως ορεκτικό σεξουαλικό πλάσμα ανοίγει τις πόρτες του κτήματος για να στεγνώσει τον πόνο και να ανακουφίσει την ένδεια ενός τσούρμου κουτσών, τυφλών, λεπρών, οι οποίοι πάνω στη φρενίτιδα της πείνας τους τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά, επιχειρώντας ακόμα να βανδαλίσουν το αλαβάστρινο σώμα της ξανθιάς υποψήφιας Αγίας Βιριδιάνας.