M - Lang, Fritz, 1890-1976; Lorre, Peter; Widmann, Ellen; Landgut, Inge; Wernicke, Otto, 1893-1965 ((Κλασική ταινιοθήκη), 1931)
Σε μια πόλη της Γερμανίας ένας ψυχωτικός άντρας, παγιδεύει και δολοφονεί μικρά κορίτσια. Υπό την πίεση της γενικής υστερίας και κατακραυγής, ο υπουργός δίνει εντολή στην αστυνομία να εντείνει τις έρευνές της για την ανεύρεση και σύλληψή του. Οι επισταμένες έρευνες της αστυνομίας, όμως, εμποδίζουν το οργανωμένο έγκλημα να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, με αποτέλεσμα να αναλάβουν οι ίδιοι οι κακοποιοί να συλλάβουν τον στυγνό δολοφόνο. Με τη βοήθεια των απανταχού παρόντων ζητιάνων, παγιδεύουν τον επικίνδυνο άντρα, σημαδεύοντας το πανωφόρι του με ένα "Μ" ζωγραφισμένο με κιμωλία.