Κνίδωση : - Κουλίας, Χριστόφορος (2013)
Η κνίδωση αποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή δερματολογική πάθηση, στην εμφάνιση της οποίας συμμετέχουν εξαιρετικά πολύπλοκοι παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί οι οποίοι ακόμα διερευνώνται. Η έντονη ποικιλομορφία των κλινικών εκδηλώσεών της, η συμμετοχή πολλαπλών εκλυτικών παραγόντων στην εμφάνισή της και η σημαντική διασύνδεσή της με τον ψυχισμό του ατόμου την καθιστούν ένα ελκυστικό μοντέλο νόσου που μπορεί να μελετηθεί συστημικά και όπου μπορεί να εφαρμοσθεί η ομοιοπαθητική προσέγγιση.