Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση διαδικτυακής εφαρμογής του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Cyberbazaar" : - Δεμερούτης, Νικόλαος (2010)
Αντικείμενο της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη, η σχεδίαση και τέλος η υλοποίηση ( με χρήση ενός εργαλείου ανοιχτού κώδικα, συγκεκριμένα με το Joomla ) ενός «Ηλεκτρονικού Καταστήματος» . Μέσω αυτής της διαδικτυακής εφαρμογής θα μπορούν να γίνονται αγορές και πωλήσεις προϊόντων μεταξύ των χρηστών της ( φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστούμε στο μέλλον και η τοπική κοινότητα της Σάμου ). Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Cyberbazaar σαν μια μεγάλη αγορά, στην οποία δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη να προβάλει τα προϊόντα τα οποία επιθυμεί να πουλήσει, με τέτοιο τρόπο ώστε οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής, να μπορεί εύκολα να έρθει σε επαφή με τον πωλητή και να αποκτήσει το επιθυμητό προϊόν.