Der Untergang - Hirschbiegel, Oliver; Ganz, Bruno; Lara, Alexandra Maria, 1978-; Kretschmann, Thomas, 1962-; Köhler, Juliane, 1965- (Constantin Film Production, 2004)
Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ, τον Απρίλιο του 1945 στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, η εμμονή του να συμπαρασύρει στην πτώση του και όλο το γερμανικό έθνος, η μάχη του Βερολίνου ενάντια στα σοβιετικά στρατεύματα, το τέλος του Τρίτου Ράιχ.