Prova d' orchestra - Fellini, Federico; Baas, Balduin, 1922-2006; Colosimo, Clara, 1922-1994; Labi, Elizabeth (Χρυσή ταινιοθήκη, 1978)
Σ' ένα μεσαιωνικό παρεκκλήσι μία ορχήστρα κάνει πρόβες για το ρεσιτάλ που πρόκειται να δώσει. Οι μουσικοί φθάνουν γελώντας και κάνοντας αστεία μεταξύ τους. Τους ενημερώνουν ότι ένα τηλεοπτικό συνεργείο είναι εκεί. Ο κάθε μουσικός μιλάει για το όργανό του. Ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας τους βάζει στις θέσεις τους. Ουρλιάζει και τους προσβάλλει. Γίνεται διάλειμμα 20 λεπτών και ο διευθυντής επιστρέφοντας ανακαλύπτει ότι όλη η ορχήστρα είναι σε εξέγερση. Τι μπορεί να την επαναφέρει στο σωστό μουσικό δρόμο;