In einem Jahr mit 13 Monden - Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Spengler, Volker; Caven, Ingrid; Gottfried, John, 1942-2014 (χ. ό., 1978)
Οι δραματικές τελευταίες ημέρες στη ζωή της Ελβίρας Βάισχαουπτ, μιας γυναίκας που ζούσε παλαιότερα ως άντρας με το όνομα Έρβιν. Πρώην χασάπης, ο Έρβιν έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου προσπαθώντας να φέρει κοντά του τον άντρα που αγάπησε. Οι συνέπειες όμως θα είναι τραγικές.