Σχεδιασμός της εμπειρίας του χρήστη και της διεπαφής τουριστικής διαδικτυακής πύλης βασισμένης σε περιεχόμενο κοινωνικού εμπλουτισμού για χρήση πριν και μετά το ταξίδι : - Καϊδαντζή, Κυριακή (2016)
Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούμε για την σχεδίαση και αξιολόγηση της εμπειρίας του χρήστη μιας τουριστικής διαδικτυακής πύλης; Πώς μεταφράζονται τα δεδομένα της ανάλυσής μας σε σχεδιαστικές αποφάσεις; Ποιος είναι ο ρόλος του σχεδιαστή σε σχέση με τους εμπλεκόμενους; Η δικτυακή πύλη του iGuide (http://iguide.ait.gr/iguide/el/) λειτουργεί σαν πύλη για τουριστικές πληροφορίες για ανεξερεύνητα και λιγότερο προβεβλημένα μέρη στην Ελλάδα με πολιτιστικό και φυσικό ενδιαφέρον. Συμβάλει στην εύρεση σημείων ενδιαφέροντος έχοντας επίσης την δυνατότητα να προτείνει έτοιμες διαδρομές. Παράλληλα, έχει σκοπό την δημιουργία online κοινότητας η οποία θα μοιράζεται τις εμπειρίες της μέσω του iGuide και η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του περιεχομένου της πύλης. Στην παρούσα διπλωματική θα αναπτυχθεί η διαδρομή από το στάδιο προσδιορισμού των προδιαγραφών μέχρι την αξιολόγηση την online πύλης.