Έρευνα και σχεδίαση σειράς μαρμαρινων διακοσμητικών αντικειμένων με έμπνευση από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά - Σαγιόγλου, Σάββας (2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια καταγραφή ολόκληρης της διαδικασίας έρευνας, σχεδίασης και παραγωγής που κλήθηκα να πραγματοποιήσω για λογαριασμό γνωστής ελληνικής εταιρείας, σχεδιάζοντας μια σειρά πολυτελών διακοσμητικών αντικειμένων με έμπνευση από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής τέχνης του μαρμάρου. Οι τρόποι προσέγγισης του θέματος χωρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες: την βιβλιογραφική έρευνα, την επιτόπια έρευνα και την συνεργασία με τον τελικό πελάτη, ο οποίος έχει θέσει περιορισμούς σχετικά με την υφολογική προσέγγιση του τελικού προϊόντος. Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει τη δημιουργία μαρμάρινων αντικειμένων και θα αναλυθεί όλη η πορεία από την ανάθεση έργου, την έρευνα γύρω από το υλικό, την έμπνευση, τον σχεδιασμό, την αξιολόγηση και την τελική παραγωγή και διάθεση των προϊόντων. Τελικός σκοπός αυτής της μελέτης είναι η σχεδίαση και παραγωγή των μαρμάρινων αντικειμένων, για λογαριασμό γνωστής ελληνικής εταιρείας lifestyle προϊόντων με διεθνή αναγνώριση και στόχο την πώλησή τους είτε ως εταιρικά δώρα είτε μέσω των καταστημάτων της εταιρείας.