Θεωρητική έρευνα και προσέγγιση του χώρου της "επιμέλειας εκθέσεων" ως πρακτική σχεδιασμού εκθέσεων φυσικού περιεχομένου-τεχνουργημάτων σε θεσμοθετημένους χώρους παρουσιάσεων : - Καμπιανάκη, Μαριάννα (2016)
Στα πλαίσια αυτής της Διπλωματικής Εργασίας θα ασχοληθούμε με την ανάλυση και αποτίμηση της διαδρομής εξέλιξης του Τμήματος, μέσα από τα αποτελέσματα των εργασιών των εργαστηρίων σχεδιασμού. Σκοπός είναι η επιλογή και παράθεση των σημαντικότερων σταθμών της ανάπτυξης των Στούντιο όπως αυτές αποτυπώνονται μέσα από τις εργασίες των φοιτητών στα πλαίσια της διδασκαλίας. Στο εφαρμοσμένο κομμάτι της διπλωματικής εργασίας θα σχεδιαστεί και θα παρουσιαστεί το υλικό αυτό στα πλαίσια ηλεκτρονικής έκθεσης σε μορφή καταλόγου, με βάση την ανάλυση του επιμελητικού έργου που θα έχει γίνει στο πρώτο θεωρητικό μέρος. Αυτό κρίνεται απαραίτητο και πρωτοποριακό ως διεργασία και θεματική της επιμέλειας, διότι αφενός μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί μια συνολική διερεύνηση του Τμήματος μέσα από τα αποτελέσματα των Στούντιο και διότι επίσης είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το ευρύτερο κοινό να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα του design και να αντιμετωπίζει τον τομέα του σχεδιασμού χωρίς δυσπιστία εστιάζοντας στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει αυτός στην εξέλιξη όλων των τομέων της παραγωγής των προϊόντων και συστημάτων στα οποία βασίζονται οι περισσότερες ανθρώπινες δράσεις.