Επικοινωνία και αλληλεπίδραση στο αστικό περιβάλλον : - Αβράμη, Ευφροσύνη (2010)
Ο άνθρωπος καταναλώνει ένα σημαντικό τμήμα του χρόνου στο δημόσιο αστικό περιβάλλον μετακινούμενος σε αυτό και αναπτύσσοντας καθημερινά κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες. Κατά συνέπεια η εργασία διερευνά την έννοια της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης στον δημόσιο αστικό χώρο καθώς και των διάχυτων υπολογιστικών συστημάτων με σκοπό τη μελέτη των κύριων χαρακτηριστικών τους αλλά και την ενσωμάτωσή τους στο φυσικό περιβάλλον των ανθρώπων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μελέτη των τεχνολογιών κινητής και ασύρματης επικοινωνίας με επίγνωση της θέσης του χρήστη καθώς και στις νέες μορφές επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που προκύπτουν από την εφαρμογή τους. Τέλος πραγματοποιείται διερεύνηση του πεδίου της διαδραστικής σχεδίασης σε σχέση με την ανάδυση των διάχυτων υπολογιστικών συστημάτων και των μεθόδων που ενσωματώνει με σκοπό τη μελέτη σχεδίασης συστήματος, στηριζόμενο στην επίγνωση της θέσης του χρήστη, το οποίο ενισχύει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση στο δημόσιο αστικό περιβάλλον.