Διαδραστική σχεδίαση για εύρεση πορείας : - Μανίνης, Γιώργος (2009)
Στη συγκεκριμένη εργασία, μελετάται συνολικά η θεωρία που σχετίζεται με την εύρεση πορείας, επικεντρώνοντας στον άνθρωπο και στο πραγματικό περιβάλλον. Μελετώνται τα βασικά γνωστικά μοντέλα που αναπαριστούν τρόπους δημιουργίας νοήματος από τους πλοηγητές. Τεκμηριώνεται η εύρεση πορείας ως ένα πρόβλημα διαδραστικής σχεδίασης. Βάσει των παραπάνω, προτείνεται ένα μεθοδολογικό πλαίσιο σχεδίασης συστημάτων εύρεσης πορείας.