Σχεδίαση ταινίας animation μικρού μήκους με απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά, έπειτα από συνεργασία με αυτά : - Μπιτζούνη, Αφροδίτη (2009)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την ανάπτυξη ταινίας animation μικρού μήκους, με απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά, έπειτα από συνεργασία με αυτά. Αρχικά, αναλύονται ταινίες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από παιδιά. Έπειτα, παρουσιάζονται θεωρίες (καλλιτεχνικής) ανάπτυξης του παιδιού, καθορίζεται ο ρόλος του ενηλίκου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος τέχνης για παιδιά και επιχειρείται η εύρεση μεθοδολογιών συνεργασίας μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων. Επιπλέον, σχεδιάζεται αποτελεσματικό πρόγραμμα τέχνης, με σκοπό την ένταξή του στο σχολικό πρόγραμμα και την ευκολότερη εκμάθηση της σχολικής ύλης. Τέλος, προγραμματίζεται να γίνει εφαρμογή των ανωτέρω σε σχεδίαση πρωτότυπης ταινίας animation μικρού μήκους, σε συνεργασία με παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.