Σχεδίαση ηλεκτροκίνητου δίκυκλου : - Συρρής, Στυλιανός (2017)
Η παρούσα πτυχιακή καταγράφει τη σχεδιαστική ροή που έλαβε μέρος με στόχο την σχεδίαση ενός ηλεκτροκίνητου δίκυκλου πόλης. Στόχος ήταν να γίνει χρήση σχεδιαστικών εργαλείων ώστε να προσεγγιστεί τόσο το πλαίσιο που θα πρέπει να ανταπεξέρχεται το δίκυκλο αλλά ταυτόχρονα και οι ανάγκες χρηστών που θα πρέπει να ικανοποιούνται. Αρχικά λαμβάνει χώρα η θεωρητική έρευνα που αφορά το πλαίσιο χρήσης, χρήστες, τεχνολογίες, κλπ. Στη συνέχεια μέσω της έρευνας πεδίου συλλέγονται πιο χειροπιαστές πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την σχεδίαση. Η έρευνα αυτή αφορά μηχανική προσέγγιση, ανάλυση υλικών, συνεντεύξεις, κλπ. Τέλος, μετά την παραγωγή τριών εναλλακτικών λύσεων, γίνεται επιλογή μόνο μίας η οποία ολοκληρώνεται σε λεπτομέρεια και σε εμφάνιση. Η διπλωματική λήγει με την παραγωγή μακέτας και την επαλήθευση της σχεδιαστικής ροής.