Ρομποτική συσκευή πρόβλεψης και καταγραφής κυματισμού : - Περιστέρης, Χρήστος (2017)
Τα θαλάσσια κύματα αποτελούν αντικείμενο μελέτης από πολλές ερευνητικές ομάδες και ιδρύματα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες που έχουν σα σκοπό την παρακολούθηση, την πρόβλεψη, το μέγεθος και την συμπεριφορά τους. Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι καταγραφής κυματισμού με διαφορές μεταξύ τους αλλά και παρόμοια χαρακτηριστικά. Το κοινό τους στοιχείο είναι η χρήση αισθητήρων που ο καθένας όμως λειτουργεί και συλλέγει δεδομένα σύμφωνα με τη δική του αρχή λειτουργίας. Η χρήση αισθητήρων και η επεξεργασία δεδομένων απαιτούν τη δημιουργία μοντέλων που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, επεξεργασμένες , στην τελική τους μορφή, έτσι ώστε να προσφέρονται άμεσα και με αξιοπιστία . Για την επίτευξη αξιόπιστων μοντέλων κατασκευάζονται κατάλληλοι αλγόριθμοι που αξιολογούν και επιλέγουν από ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων εκείνα που είναι απαραίτητα για κάποια συγκεκριμένη μελέτη. Με αυτά τα εργαλεία θα κατασκευάσουμε ένα σύστημα πρόβλεψης και καταγραφής κυματισμού που με την επιλογή των αισθητήρων, την δημιουργία μοντέλων και την χρήση των κατάλληλων αλγορίθμων για τον προγραμματισμό του θα παρέχουμε όλα τα στοιχεία για την καταγραφή και πρόβλεψη των κυμάτων σε μία περιοχή.