Η ηθική νοηματοδότηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας στην Ελλάδα από πολιτικά κόμματα και φορείς της κοινωνίας των πολιτών : - Απορέλλη, Αλίκη (2016)
Στο πλαίσιο της παρούσας διατριβής θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε τη νοηματοδότηση που προσδίδουν στο Μονοπώλιο της Βίας του ελληνικού κράτους τόσο οι κύριες πολιτικές δυνάμεις του τόπου όσο και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που εκπροσωπούν κοινωνικά δίκτυα, εστιάζοντας στη δράση και λειτουργία του κατεξοχήν κατασταλτικού μηχανισμού, που είναι η Ελληνική Αστυνομία. Στόχος αυτής της μελέτης είναι να αναδειχθούν τα πολιτισμικά πρότυπα που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και προδιαθέτουν σε κοινωνικές δράσεις αμφισβήτησης ή/και απόρριψης του κρατικού μονοπωλίου εφαρμογής της έννομης τάξης και διαφύλαξης της δημόσιας ασφάλειας.