Μετανάστευση στην Ελλάδα το 2015-2016 και προστασία δικαιωμάτων : - Θειακός, Θεόδωρος-Παναγιώτης (2017)
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αναντίρρητα κτήμα όλων των ανθρώπων πάνω στη γη. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει την ΕΕ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα η συριακή προσφυγική κρίση έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό όλους του οργανισμούς υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τους ιθύνοντες της ΕΕ γενικά. Παρόλη την ξεκάθαρη οριοθέτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων από το προσφυγικό δίκαιο, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτά τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί. Η παρούσα εργασία εξετάζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων στη Μεσόγειο και την παροχή ασύλου.