Η έννοια της προεικονιστικής πολιτικής : - Πανιεράκης, Μάριος (2016)
Στην παρούσα εργασία προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε την έννοια της προεικονιστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, κατηγοριοποιούμε την έννοια σε τρία κύματα, τα οποία αντλούν από διαφορετικά εμπειρικά δεδομένα και συνθέτουν τρεις διαφορετικές νοηματοδοτήσεις της έννοιας, διατηρώντας ακέραιο τον σκληρό πυρήνα τους. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, συσχετίζουμε το έργο του John Holloway με την εν λόγω έννοια, τονίζοντας, υπό το πρίσμα αυτό, τη δυνατότητα θεωρητικού εμπλουτισμού της έννοιας.