Η χρήση βιοαισθητήρων στην ανίχνευση του στρες και μια πειραματική μελέτη του σήματος GSR : - Μιχαλόπουλος, Θεόδωρος (2017)
Το στρες μπορεί να μετρηθεί με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπου μετριέται η αντίδραση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος σε παράγοντες στρες. Χρησιμοποιούνται διάφορα βιομετρικά σήματα όπως η αγωγιμότητα δέρματος, η καρδιακή συχνότητα, η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και η αρτηριακή πίεση. Ειδικότερα, η αγωγιμότητα δέρματος (skin conductance), δηλώνει την υγρασία του δέρματος, η οποία εξαρτάται από τη δραστηριότητα του αδένα του ιδρώτα και από το μέγεθος του πόρου του δέρματος. Όταν ένα άτομο ξαφνιάζεται ή τρομάζει απότομα, ή βιώνει άγχος, παρατηρείται αύξηση στην αγωγιμότητα του δέρματός του. Η διπλωματική εργασία έχει σαν στόχο αφενός να διερευνήσει ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στην ανίχνευση του στρες με τη χρήση βιοαισθητήρων και αφετέρου να μελετήσει πειραματικά τη χρήση του σήματος GSR (Galvalic Skin Response) στην ανίχνευση του στρεςχρησιμοποιώντας διαθέσιμα δεδομένα που έχουν συλλεγεί από σχετική εργασία με άτομα της τρίτης ηλικίας.