Σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση εφαρμογής κινητού υπολογισμού για τη διαχείριση συμβάντων επείγουσας κατάστασης : - Νέντζος, Παναγιώτης (2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση μιας Web και μιας Android εφαρμογής κινητού υπολογισμού για την διαχείριση συμβάντων επείγουσας ανάγκης. Στην εποχή μας, συμβαίνουν καθημερινά ατυχήματα, ληστείες, φωτιές στα δάση ή και σε σπίτια, ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού, κοκ. Με την εφαρμογή που καλούμαστε να υλοποιήσουμε, θέλουμε οι χρήστες να είναι σε θέση, με χρήση του έξυπνου τηλεφώνου τους, να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες αρχές για κάποια επείγουσα κατάσταση. Μια τέτοια εφαρμογή πρέπει να είναι εύχρηστη, οπότε σχεδιάστηκε έτσι ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού, ο χρήστης να στέλνει την αναφορά άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί με λεπτομέρειες, όπως την τοποθεσία που βρίσκεται (π.χ. μπορεί να είναι σε μία οδό που δεν γνωρίζει), τον χρόνο, κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία, συλλέγονται από την εφαρμογή αυτόματα. Αφού η εφαρμογή αυτή υλοποιηθεί (ως διαδικτυακή/web εφαρμογή και εφαρμογή android), θα δοθεί σε τελικούς χρήστες για να την δοκιμάσουν και να την αξιολογήσουν, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωσή της.