Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για τη διδασκαλία της ασφάλειας υπολογιστών : - Λάμπρου, Σώζων (2017)
Στην παρούσα εργασία γίνεται χρήση τεχνολογικών εργαλείων για την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που στόχο έχει τη διδασκαλία της ασφάλειας των υπολογιστών σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιτυγχάνεται η προσαρμοστική και εξατομικευμένη παρουσίαση του εκπαιδευτικού περιεχομένου στους μαθητές/χρήστες της εφαρμογής για κινητές συσκευές «CyberAware». Με άλλα λόγια δημιουργήθηκε ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) για τους χρήστες της εφαρμογής. Ο εκπαιδευτικός μέσω της πλατφόρμας μπορεί να διαχειρίζεται το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και αυτό να ανανεώνεται στην εφαρμογή των χρηστών. H εφαρμογή για κινητές συσκευές «CyberAware» αποτελεί μια ερευνητική πρόταση για την ευαισθητοποίηση και την εκμάθηση βασικών θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στα υπολογιστικά συστήματα. Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης εφαρμογής βασίζεται στη στρατηγική μάθησης «Μάθηση βασισμένη στο παιχνίδι με τη χρήση κινητών συσκευών» (Mobile Game Based Learning) και αποτελείται από ένα συγκεκριμένο αριθμό, μικρών σε διάρκεια, «σοβαρών εκπαιδευτικών παιχνιδιών (Serious Educational Games)». Για τη διασύνδεση της εφαρμογής με την πλατφόρμα και την ενημέρωση του εκπαιδευτικού υλικού χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Representational State Transfer (REST).