Η πολιτική για τα εμπορικά κέντρα στην Ευρώπη - Δελλαδέτσιμας, Παύλος Μαρίνος Α.; Λουκάκης, Γιαννης Δ. (ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ, 2013)
Πρόλογος -- Μέρος I. Ανάλυση -- Αξιολόγηση της πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση -- Κεφάλαιο 1: 1.1. Το λιανικό εμπόριο και μεγάλες εμπορικές επιφάνειες στην οικονομία της ΕΕ. -- 1.2. Τα πεδία δράσης της ευρωπαϊκής πολιτικής στο λιανικό εμπόριο -- 1.3. Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά εμπορίου -- Κεφάλαιο 2: 2.1. Η δυναμική της ανάπτυξης των εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη -- 2.2. Ο ορισμός και η εξέλιξη των εμπορικών κέντρων -- 2.3. Τα εμπορικά κέντρα και η σχέση τους με την ευρωπαϊκή αστική -- περιφερειακή οικονομία -- 2.4. Διαπιστώσεις -- Συμπεράσματα -- Μέρος II. -- Ανάλυση και αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας -- Κεφάλαιο 3: 3.1. Εισαγωγή στην οπτική των ευρωπαϊκών χωρών -- 3.2. Ηνωμένο Βασίλειο -- 3.3. Γαλλία -- 3.4. Ιταλία -- 3.5. Ολλανδία -- 3.6. Γερμανία -- 3.7. Βέλγιο -- 3.8. Σουηδία -- 3.9. Ισπανία -- Κεφάλαιο 4: 4.1. Οι επιπτώσεις των μεγάλων εμπορικών συγκροτημάτων στον αστικό και περιαστικό χώρο -- 4.2. Ανάλυση των επιπτώσεων από τα μεγάλα εμπορικά συγκροτήματα -- 4.3. Πολιτικές μείωσης των επιπτώσεων από την ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων μέσω της ανταποδοτικής χρηματοδότησης -- 4.4. Διαπιστώσεις -- Συμπεράσματα -- Βιβλιογραφικές Αναφορές -- Παράρτημα -- Συγκεντρωτικός πίνακας θέσεων της ΕΕ για την αγορά του λιανεμπορίου -- Συγκεντρωτικός πίνακας ενεργειών της ΕΕ για το λιανεμπόριο -- Ευρετήριο όρων -- Κατάλογοι γραφημάτων και πινάκων -- Σύντομα Βιογραφικά σημειώματα συγγραφέων.