Βέλτιστες πολιτικές αντασφάλισης με μέτρα απόκλισης : - Πολυμενέα, Ελένη (2017)
Στην εργασία αυτή συμπεραίνουμε ότι η οικονομική ολοκλήρωση ενός πεπερασμένου διαστατού υπόχωρου είναι ένα χώρος που περιέχει την εξόφληση οποιασδήποτε σύμβασης αντασφάλισης. Εμείς καλούμαστε να λύσουμε το πρόβλημα της βέλτιστης αντασφαλιστικής σύμβασης υποθέτοντας ότι ο κίνδυνος είναι κάποιο ποσοτικό μέτρο απόκλισης. Το πρόβλημα στο να βρούμε τη βέλτιστη αντασφαλιστική στρατηγική της αγοραστικής αντασφάλισης βασίζεται στους βασικούς κανόνες υπολογισμού της τυπικής απόκλισης. Επίσης στη συνέχεια θα προκύψουν σαφείς τύποι βέλτιστων συμφωνητικών στη περίπτωση της απόλυτης περικομμένης διακύμανσης που εμπεριέχουν ρίσκο. Έτσι λοιπόν θα μελετήσουμε το ίδιο το πρόβλημα υπό την παρέκκλιση μετρήσεων, οι οποίες ορίστηκαν και μελετήθηκαν. Αυτές οι παρεκκλίνουσες μετρήσεις γενικεύτηκαν σε διαστήματα Banach. Τέλος θα μελετήσουμε το βέλτιστο ασφαλιστικό πρόβλημα της αγοράς αντασφάλισης από εσωτερικά σημεία μεθόδου.