Εδαφοδυναμική και σεισμική μηχανική : - Γκαζέτας, Γιώργος (Συμεών, 1996)
Ο ρόλος του εδάφους στον σεισμό της Καλαμάτας 1986. Ο σεισμός του Northridge (Los Angeles) 17-1-1994: Σεισμολογία, επιταχυνσιογραφήματα, βλάβες γεφυρών. Ο σεισμός του Κόμπε 17-1-1995. Σεισμολογία, ο ρόλος του εδάφους, οι ζημιές σε γέφυρες και λιμάνια, επισκόπηση και αναλύσεις. Ανάλυση της αστοχίας της μήκους - 650m γέφυρας της Hanshin Expressway: ο διπλός ρόλος του εδάφους. Ο σεισμός του Αιγίου 15-6-1995: ανάλυση των αιτίων των βλαβών στις (χωρίς τοιχώματα) εύκαμπτες πυλωτές.