Περιεχόμενο και αισθητική των ελληνικών τηλεοπτικών διαφημίσεων της δεκαετίας 1980 : - Πασχαλίδου, Ελευθερία (2013)
Η μεταπτυχιακή διατριβή μελετά το περιεχόμενο και την αισθητική των ελληνικών τηλεοπτικών διαφημίσεων της δεκαετίας του 1980. Η έρευνα αυτή έχει ως στόχο να καταγράψει μέσα από τεκμηριωμένες απόψεις ερευνητών την πορεία της ελληνικής τηλεοπτικής διαφήμισης, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο αλλαγών στη χώρα. Αναλύονται οι όροι επικοινωνία, μάζες, ΜΜΕ, χειραγώγηση, προπαγάνδα. Ακολουθεί το χρονικό καθιέρωσης του τηλεοπτικού μέσου παγκοσμίως και στην Ελλάδα, το ιστορικό πλαίσιο της διαφήμισης και της τηλεοπτικής διαφήμισης. Τέλος αναλύονται οι τηλεοπτικές διαφημίσεις των δεκαετιών 1950, 1960, 1970 και 1980.