Η χρήση φορετών βιοαισθητήρων για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης ασθενών και την παροχή υπηρεσιών υγείας : - Θεοδωράκη, Μαρία Μ. (2017)
Στα σημερινά χρόνια είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια για αυξανόμενη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών από την ιατρική. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να παρέχονται βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας προς όλους. Έτσι λοιπόν με την προσπάθεια αυτή για ποιοτικότερη υγεία και διαβίωση για τους ασθενείς, αναπτύχθηκε η εξ’ αποστάσεως παρακολούθησή τους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας. Με την πρόοδο της επεξεργασίας δεδομένων, των μικρο και νανο τεχνολογιών αλλά και των ασύρματων επικοινωνιών επιτεύχθηκε η ανάπτυξη φορετών συστημάτων υγείας. Αυτά τα συστήματα προσφέρουν την δυνατότητα λήψης βιοσημάτων με βιοαισθητήρες και παράλληλα διαθέτουν κατάλληλους επεξεργαστές δεδομένων καθώς και σύγχρονες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών. Στόχος της διπλωματικής αυτής είναι η μελέτη τέτοιων wearable φορετών συσκευών στην αγορά και στον τομέα των ΤΠΕ γενικότερα καθώς και η εκτενής μελέτη εφαρμογών με αντικείμενο τέτοιες συσκευές και βιοαισθητήρες. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανάπτυξη μιας εφαρμογής για την παρακολούθηση παραμέτρων σχετικών με την υγεία του ασθενή.