Young Adam - Mackenzie, David, 1966-; Mackenzie, David, 1966-; McGregor, Ewan, 1971-; Swinton, Tilda; Mullan, Peter; Mortimer, Emily (Odeon [Εταιρεία διανομής], 2003)
Ο Τζο, άνθρωπος χωρίς ρίζες που περιπλανάται από τόπο σε τόπο, πιάνει δουλειά σε μία μαούνα που πλέει μεταξύ Γλασκόβης και Εδιμβούργου και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες της, τον Λέσλι και τη γυναίκα του, Έλα. Ένα μεσημέρι εντοπίζουν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας να επιπλέει στο κανάλι. Ατύχημα; Αυτοκτονία; Φόνος; Καθώς η αστυνομία διεξάγει έρευνες και συλλαμβάνει έναν ύποπτο, εμείς ανακαλύπτουμε ότι ο Τζο γνωρίζει περισσότερα για το συμβάν απ'ότι αφήνει να εννοηθεί ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται ότι ο Τζο διατηρούσε σχέσεις με τη νεαρή γυναίκα.