Εκπαιδευτική εφαρμογή έκτακτης ανάγκης με την χρήση του App Inventor = - Τσιάλος, Δημήτριος (2017)
Ο σκοπός υλοποίησης της παρούσας εργασίας είναι διπλός. Πιο συγκεκριμένα περιγράφεται : 1. το τεχνικό κομμάτι υλοποίησης μιας εφαρμογής για έξυπνες φορητές συσκευές με Android 2. διδακτική αξιοποίηση της εφαρμογής με την δημιουργία εκπαιδευτικού σεναρίου. Επιδίωξη της εφαρμογής είναι αρχικά να συνεισφέρει στις συνθήκες εντοπισμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην χώρα μας, χρησιμοποιώντας έξυπνες συσκευές όπως smartphone και tablet και τεχνολογίες αυτών. Η εφαρμογή αναφέρεται στην αποστολή σύντομου μηνύματος (Short Message Service, SMS) με προκαθορισμένο περιεχόμενο έκτακτης ανάγκης σε επαφή που επιλέγει ο χρήστης, ενσωματώνοντας και την στιγμιαία γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη που ζητάει βοήθεια. Παράλληλα στοχεύει με την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού σεναρίου,οι μαθητές να «μάθουν κάνοντας-learn by doing», το περιβάλλον οπτικού Προγραμματισμού App Inventor, που υλοποιήθηκε η εφαρμογή. Στο σενάριο εφαρμόσθηκε η μεθοδολογία Project Based Learning και βήματα αυτής για την επίτευξη των διδακτικών στόχων.