Σύγκριση των συστημάτων ασφαλείας και ανάλυση των παροχών και των ενεργειών προστασίας χρηστών ανάμεσα στα λειτουργικά συστήματα Android και iOS : - Τσογγίδης, Χρήστος (2015)
Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο της τεχνολογίας και συγκεκριμένα των κινητών συσκευών, είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των χρηστών. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες επιστήμες, έτσι και η ασφάλεια των κινητών συσκευών ξεκίνησε ως μια οικοτεχνία. Εξελίχθηκε βέβαια από χόμπι σε μια ισχυρή βιομηχανία. Καμία εφαρμογή και κανένα λογισμικό δε μπορεί, όμως, να είναι απόλυτα ασφαλές. Με την έξαρση των κινητών συσκευών στη παγκόσμια αγορά και με την όλο και περισσότερη χρήση τους, ως αντικαταστάτης των προσωπικών υπολογιστών, δημιουργούνται νέα ερωτήματα και νέα προβλήματα στους ερευνητές ασφαλείας.