Ψηφιακή εγκληματολογία : - Παυλής, Αθανάσιος (2017)
Τα τελευταία χρόνια, τα ψηφιακά δεδομένα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας με σκοπό να αποτυπώσουν και να μεταφέρουν πληροφορίες. Έτσι, πολλές φορές αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία σε διάφορα γεγονότα και περιστάσεις. Επειδή όμως η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, είναι όλο και πιο εύκολο αυτά τα δεδομένα να υποστούν οποιουδήποτε είδους αλλοίωση. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο μπορούν να εκφραστούν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων. Με αυτό το θέμα ασχολείται η ψηφιακή εγκληματολογία (digital forensics). Στη παρούσα εργασία ασχολούμαστε πιο συγκεκριμένα με εικόνες, όπου παρουσιάζονται διάφορες τεχνικές, οι οποίες εξετάζουν την προέλευση αυτών.